képek

Főtiszteletű Püspök úr !

Tisztelt Vendégeink !

Kedves kollegák és kedves diákok !

 

 

            Nagy tisztelettel, szeretettel és a viszontlátás örömével köszöntök minden kedves jelenlévőt.

            A 2009 – 2010-es tanévet kezdjük meg ma mely iskolánk életében a 387. ik tanév. Gondolom, mindannyian érezzük ennek a közel 4 évszázadnak a súlyát.  Iskolánk múltja tartalmas jelenre kötelez bennünket azért, hogy jövendőnk is lehessen.

            Az Úr csodásan működik, és íme úgy kezdhetjük a jelen tanévet, hogy mindazt, amit elterveztünk megvalósult.

            24 kicsi elsős várta örömmel és talán kicsit szorongva ezt a mai napot. Kedves gyerekek szeretettel fogadunk Benneteket a mi nagy családunkba. Féltőn szerető gondoskodással Simon Edit tanító néni fog vigyázni Rátok és bevezet majd Benneteket a számok, betűk, tudományok csodálatos világába. Sok – sok erőt és kitartást kívánok munkájához. 

            Kedves V-es gyerekek. Mindannyian egy új helyzetbe kerültetek. Gondolom izgalommal vártátok mind, hogy ki lesz az oszi, kik lesznek az osztálytársak. Mindez ma már nyilvánvaló. Elengedtétek a tanító néni kezét és a továbbiakban sok – sok tanárt fogtok majd, megismerni. Fodor Katalin és Lőrincz Ildikó tanárnőnek köszönöm, hogy vállalták a megbízatást és a mindig újrakezdés vakmerő reménye adjon erőt, mindannyi munkájához.

            Kedves IX-esek. Amint az, természetes ti is feljebb léptetek. Nagyobbak vagytok, néha ezt már ki is kéritek magatoknak – jó ételemben. És ez így természetes. Az elkövetkezendő négy év, életeteknek egy nagyon szép és tartalmas szakasza lesz és lehet. Buzdítalak Benneteket, mélyüljetek el tanulmányaitokban, hogy majd megfelelő pályát választhassatok, de vegyetek részt azon a sok – sok órán kívüli, nevelő hatású tevékenységen is melyeket számotokra szervezünk. Kérlek benneteket, hogy legyetek új és aktív tagjai a diákönkormányzatnak, a régizene és tánc- együttesnek, a kórusnak, a népi tánc együttesnek, a cserkészcsapatnak, a Fenichel Sámuel önképző körnek. Töltsétek tartalmasan és hasznosan ezt a négy évet tanáraitok és osztályfőnökeitek irányításával. Vass István, Szabó Hajnal és Bartha Melinda kollegáknak kívánok sok – sok erőt a munkájukhoz és sok – sok örömet a munkájukban.

            Kedves nagycsalád: diákok, pedagógusok alkalmazottak és szülök. Igen, így együtt alkotjuk a kollégium nagy családját. Mindenkinek feladatai és jogai vannak e nagycsaládon belül. Az elmúlt esztendőben jó volt együtt dolgozni mindannyiatokkal, mindannyiunkkal. Folytassuk ebben a tanévben is, Isten segítségével azt a szép és nemes munkát, amelyet, mennyei ajándékként kapott gyermekeinkért végzünk. Örüljünk hálás szívvel, a legapróbb dolgoknak is legyünk őszinték és türelmesek, mert csupán így fogjuk észrevenni azt, hogy nagy horderejű problémák megoldása hogyan körvonalazódik.

            Köszönöm mindenkinek, aki segíti iskolánkat abban, hogy nemes feladatát ezennel végezni tudja.

            Kívánok mindenkinek jó munkát és azt, hogy a jól végzett munka örömét tapasztaljuk meg mindannyian ! Remélhetőleg a körülöttünk uralkodó zűrzavar is letisztul.

                        Ezennel megnyitom a 2009 – 2010-es tanévet !   

 

 
Szőcs Ildikó igazgató beszéde
Error: Unable to read footer file.