Kollégiumi imaestek 2012

„Uram, hallgasd meg az én imádságomat,

és kiáltásom jusson te hozzád!”

 (Zsolt102:2)

2012 február utolsó hetében Kónya Tibor iskolalelkész újra megszervezte a mindnyájunk által várva várt meditációs imahetet. Alkalmunk adódott e négy nap alatt az elcsendesedésre, arra, hogy Istenre és igéjére jobban odafigyeljünk, és mindannyiunk ajkáról buzgó imaszó hangzott. A fényes gyertyák, az illatos pálcikák és a világ minden részéről gyűjtött ízletes teák is hozzájárultak a békés, nyugodt hangulat megteremtéséhez.

            Minden este bibliaolvasással kezdődött, majd meditációs gyakorlattal folytatódott. A meditáció csak eszköz volt ahhoz, hogy együtt közelebb kerülhessünk Istenhez. Különböző témák vetődtek fel a hét folyamán, de mégis volt bennük valami közös, éspedig az Istennel való közösség ima által. Első két este teljes mértékben a Szentírást tanulmányoztuk, a következő két este pedig különböző képzeletbeli utazásokon vettünk részt, amelyek már-már valóságosaknak tűntek. Legtöbbünk számára a legkedvesebb meditáció a szerda esti volt, amikor matracokon feküdve hazarepültünk pár percre, és megtekinthettük családaink ragyogó arcát. A csütörtök esti utazásról valóságos kincseket hozhattunk magunkkal: a szeretetet, békességet, megbocsájtást és ugyanakkor megtanultuk, hogy zsebünkből a rossz tulajdonságainkat ki kell dobnunk, illetve meg kell szabadulnunk tőlük. Ezeken az estéken igazán ráérezhettünk az ima erejére, arra hogy Istentől imában bármit kérhetünk, és lehet, hogy nem adja meg nekünk amit kérünk, de mindent megad, amire szükségünk van. Estéről estére derűs arccal távoztunk, magunkkal vive a szívünkbe zárt jézusi tanításokat és az utazások üzenetét.

            Számunkra csodálatos élmény volt egy ilyen alkalmon résztvenni. Boldogok vagyunk, hogy iskolánkban lehetőség nyílik az Istennel való kapcsolat ápolására.

Farkas Orsolya, 11 C

 
Error: Unable to read footer file.