TUDEK 2017


 

Ezúton is szeretnénk értesíteni minden érdeklődőt, hogy immár hagyományosan kerül megrendezésre a kutató középiskolás diákok konferenciasorozata (TUDOK), amelynek főszervezője a budapesti székhelyű Kutató Diákok Országos Szövetsége, és kezdeményezője dr. Csermely Péter professzor. A konferencia első szakasza 2017 őszétől 2018. február végéig zajlik hat helyszínen a Kárpát-medence különböző régióiban. A regionális szakasz minden díjazottja továbbjut a 2018 tavaszán megrendezendő TUDOK-ra. Az országos konferencia díjazottjai részt vehetnek a káptalanfüredi egyhetes kutatótáborban, a kiemelkedő eredményt elérők pedig a Nobel-díjátadáson való részvétel válogatójára is beadhatják jelentkezésüket.

A konferenciára bármely tudományterületen végzett kutatással lehet jelentkezni, egy dolgozatnak maximum két szerzője lehet. Idén nagy örömünkre szolgál, hogy Nagyenyeden a Bethlen Gábor Kollégium láthatja vendégül a kutató diákokat és a mentor tanárokat 2017. december 8-10. között a Tudományos Diákkörök Erdélyi Konferenciáján (TUDEK 2017).

Ez a rendezvény a magyar nyelven tanuló diákok önálló kutatásán alapuló tudományos konferenciája. A zsűri szekciónként egyetemi tanárokból és az adott szakterület szakembereiből áll. A konferencia a Tanügyminisztérium által elismert és támogatott verseny.

A versenyfelhívás letölthető ittLetöltés

 


2017. október 12.