FELHÍVÁS ADVENTI ADOMÁNYGYŰJTÉSREKarácsony közeledtén
valami jóleső feszültség
izgalma árad szerte bennem:
A tenni, a teremni-vágyás
meggazdagító kényszere.

 Nincs aranyam, tömjénem, mirhám,
csak íme, e gyümölcsöző vágy,
e mindenkinek jót kívánó,
öröm-sarjasztó akarás.

      Füle Lajos vers(részlet)ével szeretném felhívni figyelmeteket az iskolai adventi adománygyűjtés hagyományára. Bizonyára sokunknak van szép emléke az örömről, amivel készítettük a csomagokat és arról az örömről, amivel fogadták ezeket.

     Ne szakítsuk meg a láncot, és idén is gyűjtsünk cipősdobozba alapélelmiszereket, írjunk pár kedves szót és karácsonyi énekekkel adjuk át a karácsonyi örömhírt a rászorulóknak!

     Tanítsuk meg most gyerekeinket, hogy egy életre ne felejtsétek el: jónak lenni jó, adakozással másokat segítesz, örömöt okozol, de önmagadat is megajándékozod - szeretettel, örömmel, békével!:)

 Köszönöm az együttműködést!laughing

Áldott Adventet, karácsonyi készülődést kívánok mindenkinek!

 U.i. A Boldogságóra programban a decemberi téma: Jócselekedetek -Adakozó szeretet. Innen idézem, fogadjátok szeretettel a hét boldogító érvet, amiért érdemes jót cselekvővé, adakozóvá válni:            

  1.  Ha kedves és nagylelkű vagy valakivel, akkor pozitívabban látod őt, és ezáltal elfogadóbb és megértőbb leszel, ami hatással lesz a belső jóllétedre is.
  2. Amikor segítesz valakinek, és látod mások nehézségeit, sokkal jobban értékeled azt, amid van, és ezáltal szerencsésebbnek, hálásabbnak érezheted magad az életedért.
  3. Amikor másoknak segítesz, vigaszt nyújtasz, akkor elterelődik a figyelmed a saját gondjaidról és rágódásaidról, mivel a figyelem fókuszát valaki másra irányítod. Ezáltal sokkal jobb lesz a közérzeted.
  4. A jó cselekedetek gyakorlása fejleszti az önbizalmadat, az optimizmusodat és a hasznosságod érzését.
  5. A jó cselekedetek életed értelmességét és értékét is emelhetik. Elkezded értékelni magad, hogy igenis van szükség rád és tudsz valami olyat tenni, amitől jobb lesz veled a világ.
  6. A jó cselekedetek kielégítik alapvető emberi szükségleteidet: kapcsolatba kerülsz másokkal, rád mosolyognak, hálásak neked, és értékes barátságokra tehetsz szert.
  7. A jó cselekedetek csökkentik a depressziós tüneteket, miközben fokozódik a boldogságérzés, és úgy érzed, ura vagy az életednek és saját magadnak.

 Gyakoroljátok és gyakoroltassátok!laughing


2017. december 5.