|
În data de 19.03.2020 în cadrul Colegiului Naţional ‘’ Bethlen Gábor‘’ Aiud, a fost organanizat evenimentul pentru prezentarea meseriei de ospătar (chelner). La această activitate au fost invitaţi profesorii, părinţii, elevii şcoliilor, din judeţul Alba, cu predare în limba maghiară. Au participat ...... elevi, ...... profesori şi ...... părinţi. La acest eveniment am avut ca invitată pe Kováts Rita, proprietara bistroului LA CETATE Aiud. Rita le-a prezentat eleviilor ce abilităţi, calităţi trebuie să aibă un ospătar, cum trebuie să se comporte cu clienţii şi ce aşteptări are un proprietare, manager faţă de angajaţi. În continuare le-au fost prezentat invitaţiilor unităţile unde efectueză practică de specialitate elevii în acest an, ce beneficii au elevii care se înscriu în clase profesionale (bursă lunară, posibilitatea de a lucra în restaurantul respectiv pe timp de vară, loc de muncă stabil). La sfârşitul prezentăriilor elevii au fost serviţi cu cozonac şi ceai. Elevii au fost interesaţi de această meserie, sfătuindu-i să aleagă toţi o meserie după propriile capacităţi şi în care ar lucra cu drag.