FELVÉTELI -IX.OSZTÁLYBA 2020-2021


Tanító-óvoképzőbe jelentkező diákok figyelmébe!

A megjelent módszertan szerint kizáró jellegű vizsgára idén nem kerül sor.

A fenti vizsga helyett figyelembe vesszük a román nyelv és irodalom, magyar nyelv és irodalom, zene, rajz, testnevelésből szerzett V-VIII-as általánost, az VVIII osztályos tanulmányi átlagot és a magaviseleti jegyet.Sikeres felvételihez minden felsorolt általános min.7-es kell legyen és a magaviselet 10-es.

Erre vonatkozó igazolást "fisa de aptitudini" mindenkinek a saját iskolája állít ki június 2-5 periódusban. Ezt mindenkinek jeleznie kell a saját iskolájában, hogy igényel ilyet.

A kollégium felvételiztető bizottsága június 9-12 között ellenőrzi a beiratkozási kérelmeket .

Június 12-én kifüggesztik az eredményt.

A záróvizsgát követően, a felvételi jegyek ismeretében, július 2-án eredményhirdetésre kerül sor.

Akik nem nyernek felvételt, kérhetik az iskoláikból a felvételi lapot"fisa de inscriere" ,azért, hogy részt vehessenek a kódos beiratkozáson.

 

Reál osztályba jelentkezők figyelmébe!

Minden jelölt saját iskolájában megkapja a beiratkozási lapot.Ezt július 2-6 között kitölti -diák, szülő, osztályfőnök aláírása szükséges. Ezt személyesen vagy elektronikusan leadja a saját iskolája titkárságra. Július 3-7 között ellenőrízni lehet a bevezetett adatokat.

Július 10-én megtörténik a számítógépes elosztás.

Július 13-20 között a felvételt nyert diákok leadják a beiratkozási dossziét.Július 27-től indul egy második iratkozás is a fennmaradt helyekre, hogy az esetlegesen kimaradt diákok helyzete is rendeződhessen.

A más megyéből jelentkezők a nevesített megyei felvételi központba küldik vagy hozzák a beiratkozási lapjukat.

 

Szakiskolába jelentkező diákok figyelmébe!

 

Június 29-július 3 között, valamint július 6-án a szakiskolába jelentkező diákoknak a saját iskolája kiállítja a szakiskolai beiratkozási lapot és elküldi elektronikusan a kollégiumnak.

Július 10-én eredményhirdetés.

Szeretettel várunk mindenkit!

Érdeklődni a kollégium titkárságán lehet a 0258861947-es telefonszámon, a bgk@bethlengabor.ro email címen vagy itt a facebookon.

 

Szőcs Ildikó igazgató


28.05.2020